Over de praktijk


Logopediepraktijk het Spreekpunt is een All-round logopediepraktijk.

Dit betekent dat wij kinderen en volwassenen behandelen met uiteenlopende logopedische problemen.

Hierbij kunt u denken aan problemen met de taal, spraak, slikken, maar ook problemen met het vertellen van een duidelijk verhaal en problemen met het (aanvankelijk) lezen en spellen.

 

De werkzaamheden in de praktijk worden uitgevoerd volgens de regels en de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF). In het belang van de behandeling werken we samen met onder andere: huisartsen, specialisten, jeugdartsen, tandartsen, orthodontisten, scholen, voorscholen, kinderdagverblijven, Ambulant Begeleiders, Audiologisch Centrum Breda, Diagnostisch Centrum Kentalis Breda, Revant Breda, , Integrale Vroeghulp ,JUZT, Mee West-Brabant en collega paramedici. Samenwerking gebeurt altijd in overleg met u, er zal altijd om uw toestemming worden gevraagd.

Over Ons


Mijn naam is Saskia Welten. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie op de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Sindsdien ben ik werkzaam geweest bij verschillende logopediepraktijken en bij een medisch kinderdagverblijf op antroposofische basis.

Omdat het me erg aanspreekt, heb ik besloten om de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan en  neem ik in 2017 de logopediepraktijk van Simone van de Vrande over.

 

In de afgelopen jaren  heb ik  ervaring opgedaan met het werken met kinderen en volwassenen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd, gericht op kinderen met een 'rugzakje'; Taalproblemen en bijkomende problematiek zoals adhd . In 2017 rond ik de cursus voor dyslexiespecialisatie af. Ik voel me hiernaast ook verbonden met de antroposofische visie; kijken naar de hele persoon, niet alleen naar de stoornis.

 

Mijn werkdagen: maandag, en donderdag in Breda, woensdag in Baarle Nassau en vrijdag in Oostehout

 

Ik ben Paula Bastiaansen. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie, Fontys Hogescholen te Eindhoven. Sindsdien heb ik een aantal waarnemingen mogen doen op verschillende scholen. Daarna ben ik gaan werken in een logopediepraktijk en op een SBO-school, op deze school werk ik nu nog steeds. Ik heb hierdoor veel ervaringen mogen opdoen met het werken met (jonge) kinderen, ook met kinderen waarbij de ontwikkeling niet geheel vanzelf verloopt.

 

Ik heb verschillende cursussen gevolgd, vooral op het gebied van de spraak- en taalontwikkeling, PROMPT, DGM (denkstimulerende gespreksmethodiek). In de toekomst zullen er nog meer leuke cursussen volgen. Daarnaast ben ik lid van een kwaliteitskring in Breda.

Mijn werkdagen; dinsdagochtend in Princenhage en zaterdag in Oosterhout.

Mijn naam is Eveliene Mulder. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie op de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Logopedie het Spreekpunt en sinds Juli 2019 ben ik logopedist in de praktijk. Ook heb ik mijn diploma voor de kinderopvang waardoor ik al veel ervaring heb in het werken met kinderen. Ik vind het erg leuk om kinderen te helpen met taal- en/of spraakproblemen, communicatieproblemen en lees- en spellingsproblemen. Ik wil mij gaan specialiseren in de pre-logopedie gericht op eet- en drinkproblemen van jonge kinderen en communicatieproblemen in de vroege communicatie. 

 

Het afgelopen jaar heb ik tijdens de opleiding al een aantal cursussen gedaan: Beginnende geletterdheid en alles rondom de mondanatomie en de lipband en tongriem. In de toekomst volgen snel nog meer cursussen gericht op de pre-logopedie.

 

Mijn werkdagen zijn: maandagochtend in Baarle Nassau- Uilenpoort, maandagmiddag tot  en met woensdag in Oosterhout.

 

De Oude Jacob


 

 

De Oude Jacob is een gezondheidscentrum in de wijk Oosterheide in Oosterhout. In de Oude Jacob zijn verschillende praktijken gevestigd voor geestelijk en lichamelijk welzijn. In de Oude Jacob bevindt zich een aantal praktijken, maar er is ook een multifunctionele ruimte voor workshops, vergaderingen of trainingen.
De therapeuten die werken in de Oude Jacob, organiseren zelf af en toe workshops in deze ruimte.

 


Luciastraat Breda


In Breda is het Spreekpunt  gevestigd aan de Luciastraat 93.  In het zelfde gebouw bevind zich  “D’n Heerlijckheid”,  een wijkrestaurant waar bewoners van het gebouw en buurtbewoners terecht kunnen. U vindt ons hier op de eerste verdieping. Naast de logopediepraktijk is hier een Fysiotherapeut gevestigd.

 

Praktijkhuis Baarle


Sinds 2001 is Praktijkhuis Baarle een begrip in de regio.  Met meerdere zorgverleners onder één dak, werken wij samen met u aan uw gezondheid. In het praktijkhuis vind u een huisartsenpraktijk, fysioteam Baarle,  de ABC-dietist en  een psycholoog.

 


De Uilenpoort- Baarle Nassau

De Uilenpoort is een brede school in Baarle nassau, naast de logopedie zijn er  twee basisscholen, de GGD, kinderopvang en Amarant gevestigd.

U kunt ons hier vinden in de kamer van het consultatiebureau -GGD.